Valószínűleg mindannyian ismerjük azt az érzést, amikor egy fárasztó nap végén lehuppanunk a kanapéra, és automatikusan nyúlunk valami rágcsálnivaló után.
Bár az amerikai snackek kétségtelenül népszerűek itthon is, hiszen könnyen elérhetőek és fogyaszthatók, talán nem a legjobb választások. Felmerül hát a kérdés: miért ne cserélhetnénk le ezeket egészségesebb alternatívákra, akár egy irodai bekészítés keretein belül?
Miért nassolunk és miért érdemes odafigyelni?
Sokan azért kezdenek nassolni, mert egyszerűen unatkoznak, vagy épp a stresszes hétköznapokban keresnek egy kis vigaszt. Persze vannak, akik a fizikai éhség miatt nyúlnak gyors enyhülést hozó falatok után. Az egészségtelen snackek fogyasztása azonban vércukorszint-ingadozáshoz vezethet.
Érdekes motiváció, hogy néhányan igyekeznek elkerülni a napközbeni túlzott evést, de a munkatempó miatt egy-egy falat segíthet fenntartani az energiaszintet. Ha viszont folyamatosan csipegetünk, az inkább káros, mintsem hasznos.
Egészséges alternatívák a chips és popcorn helyett
Az amerikai snackek iránti vonzalom gyakran a sós vagy édes ízek felejthetetlen kombinációjának tudható be. De mi lenne, ha a már jól ismert ízeket próbálnánk meg újragondolni? Például a burgonya- vagy kukoricachips helyett próbálkozzunk meg sárgarépa- vagy céklachips-szel. Már az is nagy különbséget jelent, ha a hagyományos popcorn helyett otthon készített, minimálisan sózott változatot választunk.
A gyümölcsök is lehetnek kiváló opciók a nassolásra. Egy kis almás, mandulás keverék egyszerre biztosítja a természetes édes ízt és a szükséges rostokat, amelyek segítenek megelőzni az éhségérzetet. A gyümölcsökkel ráadásul bűntudat nélkül kielégíthetjük nassolási vágyunkat.
A céges étkezés átgondolása
A céges közösségekben is egyre inkább terjed az igény az egészséges táplálkozás iránt. Az Ordit.hu csapata ezeket a változó fogyasztói elvárásokat igyekszik kielégíteni egy teljes körű online ételrendelési és catering szolgáltatás révén.
Platformjukon keresztül egyszerűen választhatunk a különféle egészséges ételek közül, könnyítve ezzel a többféle étrendi igény kiszolgálását, legyen szó gluténmentes, vegetáriánus vagy éppen cukormentes diétáról.
Sok irodában, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a munkatársak különböző étrendi igényeire, az egészséges bekészítések, gyümölcstálak és változatos saláták már szinte alapvető elvárások. Ezek nemcsak az általános közérzet javítására, hanem a munkateljesítmény növelésére is kiválóan alkalmasak.
Hogyan kezdjünk bele a változtatásba?
Sokan visszariadnak az ismeretlentől, de minden változás az első lépéssel kezdődik. Érdemes például különböző napokra különböző egészséges snackeket tervezni, így megőrizve a változatosságot és az újdonság élményét. Az előre elkészített müzliszeletek vagy a mediterrán zöldségtálak az irodai asztal elmaradhatatlan kellékeivé válhatnak.